Примамлив коефициент в Bet365 за равенство на взривоопасния балкански сблъсък

Публикувано на: 2015-10-08

serbia, albania

08.10.2015 г.
21:45 ч. Албания – Сърбия
Пряко по: Nova Sport

В предпоследен двубой от последната квалификационна група “I” един срещу друг се изправят две държави с дълга историческа и регионална конфронтация, която се пренася и на футболния терен. Албания посреща Сърбия при изключителни мерки за сигурност на стадиона в град Елбасан. Както е известно, първият сблъсък между двата отбора преди една година в Белград беше прекратен заради безредици, предизвикани от дрон, който прелетя над терена, развявайки флаг с т.нар. „Велика Албания”. Знамето беше свалено от играча на домакините Стефан Митрович, а албанските футболисти се опитаха да го защитят. Впоследствие на терена настана меле, а двубоят беше прекратен в края на първото полувреме. На финал Международният арбитражен съд в Лозана присъди служебна победа за Албания с 3:0 над Сърбия.

В момента „илирите” заемат 3-то място и са в добра позиция да атакуват челните две места, които дават право на директна промоция за финалите във Франция, тъй като по същото време един срещу друг се изправят именно отборите на Португалия и Дания. Играчите на италианеца Джовани де Биаси с актив от 11 точки, което с 4 по-малко от водача Португалия и само на точка то състава на Дания. Така албанците ще се надяват „селесао” да надиграе „викингите”, а те да постигнат успех над Сърбия, който със сигурност ще ги направи национални герои в страната. Единственият отсъстващ за домакините е Мергим Маврай. В последния си мач от квалификациите Албания ще гостува в далечен Кавказ на Армения.

Сърбия излиза за честта си срещу един от най-големите си дразнители в много аспекти. „Орлите” заемат незавидното последно място в групата с актив от 1 точка, въпреки че имат 1 победа и 1 равенство на сметка си, които трябваше да им отреждат 4 пункта, но заради споменатото наказание са само със сегашния баланс.

Последната визита на Сърбия в Албания бе през 1967 г., когато страната все още беше под наименованието Югославия. Тогава репрезентацията спечели с 2:0.

Прогноза: Х – коефициентът за равенство в Bet365 е 3,00