Efbet определя Австрия за фаворит срещу Унгария

Публикувано на: 2016-06-13

austria, hungary, euro 2016

Група F
14.06.2016 г.
19:00 ч. Австрия – Унгария
Пряко по: Diema / Diema Sport 2

Австрийският национален отбор достигна за втори път в своята история на еврофинали. Домакините отпреди два форума бяха безапелационни в своята квалификационна група, където се справиха с конкуренцията на сочените първоначално за фаворити в нея състави на Русия и Швеция. Алпийската държава е изградена от много състезатели, които са чужд етнически произход, но въпреки това допринасят значително за израстването на тима, който е воден от швейцарския селекционер Марсел Колер. Австрия загря за турнира с две приятелски срещи, в които записа победа с 2:1 над Малта и загуба с 2:0 от Холандия. Следващият двубой на австрийците ще е срещу Исландия.

След повече от четири десетилетия Унгария е отново на европейско първенство. Маджарите за последно бяха сред най-добрите на Стария континент през 1972 г. Унгарците не достигнаха лесно до форума във Франция, но пък за сметка на това класирането на възпитаниците на Берн Щорк е напълно заслужено. Неговите момчета завършиха на 3-то място в своята квалификационна група, а на баража за участие победиха на два пъти с 1:0 и 2:1 Норвегия. Преди надпреварата Унгария записа нулево реми срещу Кот д‘Ивоар и загуба с 2:0 от Германия.

Унгарците имат смазващо предимство над настоящия опонент със своите 10 победи срещу само 1 успех за австрийците. Двубоите без победител са 4.

Прогноза: 1 – коефициентът за победа на Австрия в Efbet е 1,75