200%
до 100лв.
18+
T&C APPLY
222лв
бонус
Bet365 срещу регулации в Холандия

Bet365 се възпротиви срещу намеренията на Холандия за тежки регулации на хазартния пазар

Публикувано на: 2019-12-25

Широка група от големи имена в хазартната индустрия изразиха притесненията си от намеренията на правителството на Холандия за сериозни рестриктивни ограничения върху предстоящия регулиран хазартен пазар и посъветваха правителството да интегрира утвърдени и либерални правила.

Европейската държава предстои да открие регулираната среда за предлагане на онлайн хазарт през 2021 г.

Сред по-интересните идеи на правителството е да не позволи някои харесвани от играчите в други страни видове залози като тези за страничните хвърляния, ъгловите удари и нарушенията във футбола.

Bet365 на живо е една от компаниите, които се включиха в общия хор на недоволство. Елитният букмейкър посъветва властите в Холандия да не налагат подобни ограничения и да позволят колкото се може по-голяма гама от видове пазари за спорт.

Една от целите на подобни ограничения е да се предотврати възможността за манипулиране на резултатите, но вместо тотална забрана от Bet365 препоръчаха да се създаде модел за сътрудничество между операторите и властите за идентифициране на съмнителни потребители и залагания.

В тази посока се обяви и световната асоциация за честност в спорта IBIA, която не счита че подобни лимити биха спомогнали за защитаване на игрите от манипулиране.