Италианската версия на Bet365 с летящ старт

Публикувано на: 2014-10-16

 

bet365-it

Италианската версия на най- голямата букмейкърска къща в света Bet365 започна дейността си по страхотен начин, генерирайки €12 милиона в залози само за месец септември, въпреки че оперира само за една седмица през този месец. Според официалните данни, ако сайтът беше работил през целия месец, той щеше да събере около една четвърт от общата сума, генерирана от всички останали лицензирани оператори в Италия.

Италианският регулиран онлайн букмейкърски пазар е донесъл приходи в размер на €21 млн. през септември, което е огромен ръст със 76% в сравнение със същия месец на миналата година.

Проблемите на пазара на Ботуша обаче не липсват. Повечето европейски държави, сред които и България, започнаха да налагат по- облекчени данъчни режими, докато Италия е все още една стъпка назад, тъй като все още изисква операторите да плащат данък върху оборота, а не върху чистата печалба. Операторите отдавна се оплакват от този модел, който изисква от тях да плащат огромни суми в данъци дори и в месеците, в които в крайна сметка излизат на загуба заради добрите решения на залагащите.

Новият министър на финансите изглежда загрижен по- скоро за хващането на букитата в сивия сектор. Местните власти смятат, че губят около €122 годишно потенциални данъчни приходи от нелегални оператори.

Пиер Карло Падоан, новият финансов министър, наскоро публикува 140 страници доклад, който твърдеше, че усилията на правоохранителните органи срещу незаконните хазартни оператори не са просто за увеличаването на приходите от данъци, но са и за да “предпазят пазара от опитите за проникване на организираната престъпност, изпирането на пари и в същото време да защитят потребителите от измамни и небезопасни игрови предложения.” Но, да, става въпрос най- вече за пари.