Bet365 пуска легален сайт в Италия

Публикувано на: 2014-10-03

Bet365 може и наскоро да загуби лиценза си за извършване на хазартни услуги в Германия, поне за момента, но може да се радва на розови дни след стартирането на регулиран хазартен сайт в Италия.

Месеците на спекулации около намеренията на компанията да навлезе в пазара на Ботуша бяха размити след стартирането на bet365.it, с което най- големият букмейкър в света го нарежда до другите си лицензирани домейни в Испания, Дания и Австралия. Както сигурно добре знаете, Bet365 имат подадено заявление за лиценз в България, а и вече обжалваха гореспоменатото взимане на лиценза в Германия.

Италия е далеч от идеалния пазар за залагания, благодарение на по- рестриктивните данъчни и оперативни мерки, които доведоха до значителен спад на спортните залагания в страната. Bet365 все пак реши да приеме това и да отвори сайта си за играчите от тази страна, надявайки се да повтори успеха на своя испански регулиран сайт, който постига добри резултати, въпреки подобните регулаторни проблеми.

На италианския пазар вече се намират някои познати врагове на бет365 като William Hill, Betfair и Paddy Power, както и местният оператор Lottomatica и хазартният сайт на Ла Гадзета дело Спорт, който бе разработен със съдействието на Playtech и скоро ще бъде пуснат.