100%
до 200лв.
18+
T&C APPLY
222лв
бонус

Букмейкъри носят повече от €13 млн. приходи на отбори от Топ 5 първенствата

Публикувано на: 2014-10-03

 

bukmeikari1x2

Спонсорските сделки с брандиране на компаниите върху екипите на отборите са донесли повече от €13 млн. в приходи на отборите от Топ 5 първенствата. Англия, Италия и Германия са страните, където клубовете са спечелили най- много благодарение на букмейкърите и хазартните компании.

Англия могат да се похвалят с най- голям брой на сделките – 23, следвани, може би изненадващо като се има предвид текущата регулаторна несигурност там, от Германия със 17 и Италия със 16.

Стойността на тези сделки е намаляла значително в сравнение от преди няколко години, което отразява по- премереният подход от страна на операторите. Общата стойност на сделките с хазартни компании е на стойност малко повече от €9 млн. в Англия, €1,5 млн. в италианската Серия А и двойно повече във френската Лига 1.

Данните са част от изследване върху всички спонсорски сделки, които са били сключени между отбори от най- добрите пет европейски първенства и всички хазартни компании, както и върху тези, които са между компаниите и организаторите на футболните лиги.