Холандския регулатор глоби Bwin

Холандския регулатор глоби Bwin за неправомерно приемане на местни играчи

Публикувано на: 2020-01-22

Австрийската марка за спортни залози и казино игри Bwin получи глоба от регулатора на хазарта в Холандия заради нерегламентиран прием на местни играчи в онлайн платформата на оператора.

Глобата е в размер на 350 000 евро и е в следствие на разследване на Kansspelautoriteit (KSA), започнало още през лятото на 2018 г.

То е установило, че системата на Bwin app успешно блокира играчи от други страни, където залозите онлайн са забранени, но в същото време холандските клиенти могат да се регистрират и залагат без проблем.

С цел да докажат това свое твърдение, от разследващото звено на холандския хазартен регулатор са регистрирали свой човек в сайта и са депозирали 20 евро в сметката, за да стане ясно, че холандците не само могат да се регистрират, но и да залагат.

Биуин отвърнаха, че, макар да нямат лиценз, те имат договорка с холандските органи, според която не е проблем да предлагат услугите си на местни играчи, стига сайтът да не се показва на местния език и да не бъдат пускани реклами в страната.