Bwin преговаря с Руския букмейкър Parimatch

Руската версия на Bwin преговаря с местния букмейкър Parimatch

Публикувано на: 2019-12-27

Руската версия на Bwin регистрация – Bwin.ru – работи по бъдещо сътрудничество с местни сайтове за залози, включително и с водещата руска компания в областта на залаганията Parimatch.

Медиите в Русия твърдят, че компанията Digital Betting, която представлява австрийския букмейкър в Русия, вече е започнала преговори с две компании – едната представлява Parimatch, а другата уебсайта 888.ru.

Собственик на Digital Betting е милиардерът Александър Мамут, който е определян от Forbes като един от 1 000-те най-богати хора в света с нетно състояние от 2,4 млрд. долара. Той притежава още и технологичната компания Rambler&Co и новинарския уебсайт Lenta.ru.

Bwin мисли върху съюзяване с местни оператори, за да подобри ситуацията си на руския пазар, където не успя да отговори на високите си първоначални очаквания. При стартирането си през 2016 г. букмейкърът изяви амбиции да вземе 10 процента от пазара до края на 2019 г., но понастоящем едва влиза в топ 10 на най-посещаваните сайтове за залози в Русия.