Англия няма да остави шанс на Литва

Публикувано на: 2015-03-26

Англия Литва

27.03.2015 г.
Група „Е”
21:45 ч. Англия – Литва
Пряко по: Диема Спорт

В двубой от програмата на квалификационна група „Е” домакинът и фаворит в нея – Англия, посреща на „Уембли” състава на Литва, а четири дни по-късно съперник на англичаните, само че в приятелска среща, ще е отборът на Италия, с който българският национален отбор ще играе в събота вечер.

След поредното позорно отпадане на световни футболни финали, този път през лятото на отминалата 2014 г., отборът на Англия се представя успешно в квалификациите за задаващото се европейско първенство догодина във Франция. До момента играчите на Рой Ходжсън имат в актива си 100%-ов актив от 12 точки в изиграните си четири мача. „Трите лъва” стартираха с важен успех с 2:0 като гости над може би най-сериозния претендент в лицето на Швейцария, а впоследствие островитяните се наложиха с 5:0 над аутсайдера Сан Марино преди да дойдат победите с 1:0 срещу Естония и 3:1 над Словения. За предстоящия двубой с травми са Даниел Стъридж, Адам Лалана, Фрейзър Форстър и Люк Шоу.

Тимът на Литва започна много уверено настоящия цикъл. Бившата съветска република стартира с две победи. Първо играчите на Игорис Панкратйевас се наложиха с 2:0 над слабака Сан Марино, а след това дойде и домакинският успех над Естония с 1:0. След това обаче литовците загубиха следващите си два двубоя. Първо Словения победи във Вилнюс са 2:0, а в последния си двубой националният отбор на балтийската държава бе разбит с 4:0 във визитата си на Швейцария. Така в момента Литва заема 4-то място във временното класиране с актив от 6 точки, колкото имат и съставите на Словения и Швейцария, чийто показатели обаче са по-добри.

Прогноза: 1/1 – коефициентът за този залог в Sportingbet е 1,53