Германия ще постигне изразителен успех над Словакия – коефициент в Sportingbet

Публикувано на: 2016-06-25

1/8-финал
26.06.2016 г.
19:00 ч. Германия – Словакия
Пряко по: БНТ 1 / БНТ HD

Световният шампион Германия очаквано спечели своята група С. Бундестимът завърши с актив от 7 точки, а играчите на Йоаким Льов финишираха с две победи и едно равенство. Маншафтът първо спечели срещу Украйна с 2:0, след това дойде нулевото реми срещу коравия състав на Полша, а в последния си двубой немците спечелиха с минималното 1:0 над дебютанта Северна Ирландия, като тогава Германия пропусна дузина добри възможности да спечели мача с пъти по-изразителна победа. Жером Боатенг е единственият, който е под въпрос за германците.

Словакия се класира за първи път до фазата на директните елиминации на европейско първенство. Благодарение на новото правило на УЕФА играчите на Ян Козак стигнаха до двубой срещу Германия, въпреки че завършиха на 3-ото място в крайното класиране в своята група. Словаците стартираха с поражение от Уелс с 2:1, след това дойде успехът над Русия със същия резултат, а в последния си мач тимът извъртя 0:0 с фаворита Англия. Така Словакия завърши като най-добър трети отбор измежду всички групи. Проблемите преди тежкия двубой срещу действащия световен шампион са свързани с контузии на важни футболисти в лицето на Пекарик, Швенто, Хубочан и Мак, които до последно ще са под въпрос.

Двата отбора имат 28 мача помежду си, като очаквано успехите на Германия са повече – общо 17. Тези на словаците са 6, а равенствата са 5.

Спечелилият този двубой ще се изправи в следващата фаза с победителя от сблъсъка Италия – Испания.

Прогноза: 1 ХК – коефициентът за победа на Германия с хендикап (-1) в Sportingbet е 2,37