Лавал – Каен

Публикувано на: 2013-08-08

Франция / 2-ра Дивизия

21:00 ч.      09.08.2013 г.

Прогноза – 2
Коефициент – 2.20  

Сигурност 7/10

Прогнози за днес

Лавал и Каен е един от интересните мачове в петъчната програма на Спортингбет. Срещата е от втория кръг на франската Лига 2. Двата отбора бяха заедно в тази дивизия и през миналия сезон, като и двата мача помежду им бяха спечелени от Каен. И двете победи станаха с резултат 2:1. През лятото на 2012 имат изиграна и една контролна среща, която завърши с реми 1:1

Лавал

Лавал беше много близо до изпадане в по- долна лига през миналия сезон. Тимът завърши на 17-тата позиция, която е последната преди зоната на изпадащите. И настоящата кампания не започна добре за играчите на Филип Ниншбергер. В първият кръг отстъпиха на Метц като гост с 1:0, а в първият кръг на купата на Франция отстъпиха на Лавал със същия резултат. През лятото отбора се раздели с доста футболисти, някои от които много важни за него. Разбира се, на тяхно място дойдоха други, но като че ли нивото им не е достатъчно високо.

Каен

Кампанията на сезон 2013/2014 започна отлично за състезателите на Патрис Гаранд. В Първият кръг за първенството те успяха да победят един от фаворитите за промоция в Лига 1 – Дижон, с 3:1 у дома. Началният етап за купата на Франция също донесе добри вести за Каен. Теи елиминираха Метц с резултат 2:0 също у дома. Миналата година Каен завършиха на 4-та позиция в Лига 2 (първите 3 отбора от Лига 2 се класират в Лига 1). Дълго време през сезона те бяха в местата, даващи право на промоция, но втората част на втория полусезон не беше достатъчно добра и те ще останат в Лига 2 и тази година. В Каен обаче са твърдо решени този сезон да се качат в елитния ешалон.

Прогноза

Целите и нивото на двата отбора са съвсем различни. Лавал по- скоро ще се бори да оцелее и да не изпадне, докато задачата пред играчите на Патрис Гаранд е през сезон 2014/2015 да играят с най- добрите в Лига 1. Тази им цел минава през задължителни победи над тимове като Лавал, без значение дали те са като домакин или като гост. Гостите в този мач показват увереност в началото на тази състезателна година, докато домакините регистрират само загуби. Прогноза 2.