Лингби – Хорсенс

Публикувано на: 2013-11-20

Дания 2-ра лига

Дания 2-ра лига
21.11.2013 г., 19:30 ч.

Прогноза – Х
Коефициент – 3.50
Сигурност 4/10

Лингби срещу Хорсенс е дербито на 18-ия кръг на датската Нордикбет лига. Двата отбора си извъртяха цели две равенства в последните си четири мача. В момента и нивото им изглежда приблизително еднакво – домакините са на трета позиция с актив от 29 точки, докато противникът им е позиция по- нагоре и има три точки повече. Всичко това ни обяснява защо букмейкърите също смятат мача за изключително равностоен и с неясен изход. Ставката за домакинска победа в бет365 е 3.00, тази за гостуваща победа е 2.25, а равенството се оценява на 3.50.

Лингби

Лингби правят силен сезон и са много близо до местата, даващи право на промоция във Висшата лига, което ще е голям успех за клуба. Те се намират и в страхотна форма – в последните кръгове единствено лидера и големия фаворит в групата Хобро успя да ги победи. В последните си пет мача Лингби имат две победи, една загуба и две равенства. Любопитното е, че тези им две равенства са първите им за сезона. Преди това в 13 поредни мача или побеждаваха, или падаха, но никога не завършваха наравно. Явно сега са навлязли в серия от мачове с повече равенства.

Хорсенс

Гостите са на второ място с 32- точков актив. Интересното е, че в началото и те бяха в серия от десет мача без реми, но вече също направиха две, така че и те не са капо. В последните си пет мача обаче нямат нито едно равенство, серия, която се надяваме в този мач да прекъсне.

Прогноза

Мачът е изключително интересен и ще бъде много равностоен. Наистина всичко може да се случи. Все пак това е директна битка за мястото в зоната на промоцията, защото първите два се класират, а Лингби и Хорсенс са съответно трети и втори. Домакините ще изполват домакинската подкрепа и добрата си форма, за да настигнат противника си, докато гостите ще се надяват по- голямата им класа да надделее. Но има едно нещо, което е по- важно от победата и за двата отбора – да не загубят. Смятаме, че нито един от тимовете няма да загуби. Прогноза Х.