Кагава би се радвал да играе на „Олд Трафорд”

Публикувано на: 2011-06-07

Плеймекърът на Борусия Дортмунд Шинзи Кагава заяви, че е заинтересован от евентуална оферта от Манчестър Юнайтед.

Игарачът на германския гранд не крие своето желание да се пробва в отбор от Висшата Лига, а ако това е носителят на реордната 19-та титла ще бъде дори още по-голямо предимство за него.

Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмун ще бъдат съперници в борбата за спечелването на най-престижния европейски клубен турнир Шампионска Лига през следващия сезон.

Коефициентът краен победител в тази надпревара да стане отбора на Алекс Фъргюсън Манчестър Юнайтед е 8,00, докато коефициентът това да стори Борусия Дортмунд е 34,00.

Именно участието на германците в предстоящия евро турнир и подсилването на състава за него би се оказало основна пречка за преминаването на Кагава на „Олд Трафорд”, ако англичаните отправят сериозна оферта към звездата на Дортмунд.

Добрите изяви на халфа както в Дортмунд, така и в мачовете на националния отбор доведоха до редица слухове в пресата, че Алекс Фъргюсън показва сериозен интерес към играча и дори е пратил скаути да го наблюдават.

Кагава заяви, че все още няма официално предложение от Юнайтед, но би бил сериозно заинтересован, ако такова му бъде отправено от ръководството на „Червените Дяволи”.

Кагава би се радвал да премине в Юнайтед.

Той каза пред „Никан Спортс”:

„Ако получа официална оферта, ще бъда много заинтересован да я изслушам.”

„Винаги съм искал да играя във Висшата Лига, а в Манчестър Юнайтед ще съм дори още по-мотивиран да дам всичко от себе си.”