Мобилни залози

Приложения за спортни залози – нито един добър и сериозен букмейкър не може без тях.

Потребителските предпочитания се промениха драстично през последните години. Повечето играчи вече не поставят залозите си на домашния компютър, а вместо това използват удобството на смартфоните и таблетите. Тенденцията е очевидна особено при залозите на живо – кой би искал да прескача до компютъра, за да направи залог, докато гледа мача по телевизора?

Тук ще отговорим на всички въпроси за мобилните залози, а в нашия сайт предлагаме и отделни ревюта на мобилните предложения на големите букмейкъри в България.

Какви са предимствата на приложенията за потребителя и букмейкъра?

Предимствата за потребителите са очевидни – не винаги сме вкъщи, а дори и да сме вкъщи не винаги компютъра ни е под ръка, докато смартфонът винаги и с нас.

Оттук идват и предимствата за букмейкърските къщи, които се радват на по-голям трафик и повече заложени пари. В топ букмейкърите повече от половината залози се правят от мобилно устройство, а при залозите на живо процентът достига до 80-90%.

Тук трябва да уточним, че все още приложенията за залози не се срещат при всички букмейкъри – някои на този етап спират инвестициите си до мобилна браузър версия. И през тях обаче играта е на 100% комфортна. Просто ще трябва да използвате мобилния си браузър.

Как да намерим подходящия онлайн букмейкър?

  • Използваемост и навигация: Важен въпрос за приложенията е да са направени използваеми и с добра навигация. Ако отнема цяла вечност да намерите желания коефициент, рано или късно ще изгубите желание да залагате. Навигацията на сайта трябва да бъде логична и последователна. Ако трябва да правите повече от 4-5 докосвания, за да достигнете до даден залог, това би било проблем.
  • Програма със залози: Предложенията с пазари и коефициенти не са идентични в различните букмейкъри. Навсякъде ще откриете топ спортове като футбол или тенис, но оттук нататък нещата започват силно да варират. Някои букмейкъри имат по 80-90 други спорта, докато други добавят само още 4-5. Конкретно за приложенията, много е важно програмата да покрива напълно програмата на десктоп сайта.
  • Депозити и тегления: Открили сте точните пазари с добри коефициенти, но нямате пари в баланса си? Тогава трябва да направите депозит и е страхотно, когато такъв може да се направи през телефона. За сега не сме срещали букмейкър, в чието приложение или мобилна версия да не присъства такава функция, така че индустрията се представя добре в това отношение. Разбира се, уверете се, че апликацията предлага и всички платежни средства.
  • Поддръжка на клиентите: Проблемите и въпросите могат да възникнат по всяко време, включително и докато ползваме мобилните си устройства. Често букмейкърите поставят бутон за чата на живо в някой от ъглите на приложението, така че винаги да е на удобно място. През приложенията и мобилните версии са много улеснени и телефонните обаждания, тъй като номерът може да се набере буквално с един клик.

Какви функции включват приложенията?

Програмата със залози е само едната страна на монетата. Достойните букмейкърски приложения включват също така пълния набор от функции за акаунт мениджмънт. Страницата на потребителския профил трябва да бъде достъпна за играчите, заедно с всички възможности в нея като промяна на данни, преглед на история на транзакциите или залозите и т.н.

Вече във всички приложения има и страница за регистрация. Въобще, днешните апликации успяват да заменят тотално десктоп сайтовете и можете да залагате в букмейкърите дори и да нямате компютър.

Апликациите позволяват и някои функции, които са невъзможни в десктоп сайтовете. Така например, в някои от тях има опция за логване с пръстов отпечатък, а също така се предлагат и известия за различни неща, свързани с вашия профил и направените от вас залози.

Има ли специални бонуси за мобилните залози?

Преди години срещахме често оферти за бонус при първия залог от мобилно устройство, но за съжаление букмейкърите прекъснаха тези оферти. Тогава все още мобилните приложения бяха нещо екзотично и компаниите стимулираха клиентите си да ги изпробват, докато днес те са част от ежедневието на любителите на залозите.

От друга страна, няма ограничения върху използването на цялата бонус програма за поощряване на играчите от мобилни устройства – каквито оферти предлагат букмейкърите в уебсайта за компютри, такива са те и на смартфоните.

Как да разпознаем едно добро приложение за една минута?

Обикновено качествената бетинг апликация си личи от пръв поглед и в редовете надолу ще обобщим най-важните характеристики за доброто приложение, които можете да откриете още в първата минута на работа с него:

  • Бързи връзки към водещите спортове и спортни събития
  • Най-интересните залози на живо се показват на първата страница
  • Бърза и лесна навигация с достатъчно големи бутони за лесно натискане
  • Фишът за залози се вижда и може да се изведе на цял екран с едно докосване
  • Менютата и разделите са структурирани последователно и интуитивно
  • Приложението и страниците в него се зареждат без забавяне