Нефтохимик – Локомотив Пловдив

Публикувано на: 2013-08-22

България
23.08.2013 г., 21:00 ч.

Прогноза – 2
Коефициент – 2.30
Сигурност – 6/10
Нефтохимик и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг в откриващия мач на 6-ия кръг на българското първенство. Двата отбора от дълго време не са се срещали помежду си, тъй като домакините дълго време обикаляха селските групи. Коефициентите за тази среща в Спортингбет са следните – ставката за единица е 3.50, коефициентът за Х е 3.40, а залози за двойка се приемат при коефициент 2.30.

Нефтохимик

Завръщането на Нефтохимик при най- добрите става по сравнително задоволителен начин. Футболистите на Валери Дамянов направиха две победи, две загуби и един равен мач. Едната от победите беше много важна за отбора и феновете – победата в градското дерби с Черноморец с резултат 3:2. А загубите бяха напълно очаквани. Те станаха от силните отбори на ЦСКА и Литекс. Проблемът беше резултатът в тези загуби. Литекс смазаха бургазлии с 4:1, а ЦСКА с 4:0. Именно играта на Нафтата в последния им мач с ЦСКА ни кара да заложим сега против тях. В тази среща Нефтохимик допуснаха безброй грешки в отбрана, не показаха абсолютно нищо в нападение и разгромното 4:0 беше най- малкото, с което можеха да се оттърват. По този начин те напълно развалиха положителното впечатление, което бяха създали от началото на сезона.

Локомотив Пловдив

Гостите заемат 5-тата позиция във временното класиране. Те имат същия баланс като сегашния си опонент – две победи, две загуби и едно равенство, но разликата е, че пловдивското Локо срещнаха далеч по- сериозни съперници. Победите им дойдоха срещу Левски и Берое, а равният стана с ЦСКА. И двата мача със софийските тимове бяха като гости. В последния мач загубиха от Лудогорец, но железничарите играха напълно равностойно на шампиона и като нищо можеха да му вземат поне точка, ако не и нещо повече.

Прогноза

Въпреки не лошия старт, личи си, че домакините още нямат отбор, който да се мери с утвърдени имена, каквото е това на Локомотив. Гостите са една от приятните изненади от началото на сезона и е много вероятно да извоюват място в първата седмица. Прогноза 2.