Йоребро – Асириска

Публикувано на: 2013-09-11

Швеция 2-ра дивизия
12.09.2013 г., 20:20 ч.

Прогноза – 1
Коефициент – 1.50  
Сигурност – 8/10

 

Швеция 2-ра дивизияЙоребро и Асириска се изправят един срещу друг в среща от поредния кръг на шведската Суперетан дивизия. Двата тима вече се срещнаха веднъж през сезона, когато Асириска като домакин измъкнаха равенството от по- именития си съперник.

 

Йоребро

Домакините заемат второто място във временното класиране с актив от 45 точки след 22 изиграни мача. Първият Фалкенбергс е на точка пред Йоребро, а третият Сундсвал е на точка зад тях. Според регламента на тази дивизия първите два отбора се покачват във Алсвенскан лигата, а третият играе плейоф. Засега четвъртият Дегерфорс е доста зад тях, така че най- вероятно тези три тима ще си оспорват първите две позиции. Това задължава домакините да спечелят сега срещу Асириска, защото иначе най- вероятно ще бъдат задминати, а едва ли домакините искат да играят бараж. Доскоро Йоребро бяха начело на таблицата с добър аванс, но поредица от лоши резултати ги остави на сегашната им позиция.

Асириска

Гостите са на 9-то място с 31 спечелени точки и на практика вече не се борят за абсолютно нищо. Още е рано и има, разбира се, теоретични шансове и за промоция, и за изпадане, но реално и двете неща няма как да се случат. Освен това и Асириска се представят неубедително като гост, като от 11 мача имат само две победи. Гостите не се намират в добра форма, като в последните си три мача имат две загуби и едно равенство. В последните си пет мача като гост имат едно равенство и четири загуби.

Прогноза

Йоребро са най- добрият домакински отбор в лигата. От 11 мача имат девет победи и две загуби, което е наистина страхотно постижение. По същото време Асириска са един от най- слабите гости. Формата на домакините е много по- добра от тази на гостите, а мотивацията също ще бъде на по- високо ниво при Йоребро. Всичко говори, че този мач ще завърши с домакинска победа. Наистина коефициентът в букмейкърите не е особено голям (в sportingbet е 1.50), но пък за сметка на това сигурността е голяма. Прогноза 1.