PokerStars напуска редица сиви пазари

Публикувано на: 2014-10-06

Най- популярният онлайн покер сайт в света PokerStars е решил да оттегли своите услуги от всички сиви пазари, като това е част от намеренията на новия собственик Amaya Gaming да излъскат своята регулаторна репутация в навечерието на дългоочакваното им завръщане към онлайн хазартния пазар на Съединените щати. В началото на тази седмица покер форумите започнаха да бълват доклади от играчи от различни страни, много от тях в Азия, Африка и Близкия изток, чиито достъп до покер сайта е бил спрян мигновено.

Съобщава се, че засегнатите юрисдикции включват Афганистан, Бахрейн, Бангладеш, Куба, Египет, Иран, Ирак, Йордания, Кения, Кувейт, Малайзия, Мозамбик, Мианмар, Нигерия, Северна Корея, Пакистан, Катар, Руанда, Саудитска Арабия, Сенегал, Судан, Сирия , Танзания, Турция, Обединените арабски емирства, Йемен, Зимбабве, окупираната територия на Палестина и Ватикана.

PokerStars увери клиентите си в тези страни, че техните сметки се пазят и средствата от тях могат да бъдат изтеглени по всяко време от хората. Имейли, изпратени до играчите на Stars, показват, че това решение е било взето след последния преглед на дейността на компанията, които според онлайн залата се провеждат рутинно “с помощта на независими специалисти трети лица за оценка на бизнес рисковете и възможностите за нашите марки.”

Припомняме ви, че подобно блокиране на достъпа за играчите от България не е възможно, тъй като залата вече официално получи лиценз от ДКХ и има пълното право напълно законно да предлага услугите си на територията на България.