Португалия ще стартира с победа според Betfair

Публикувано на: 2016-06-14

portugal, iceland, euro 2016

Група F
14.06.2016 г.
22:00 ч. Португалия – Исландия
Пряко по: БНТ 1 / БНТ HD

Португалия продължава да чака своята първа титла от европейско първенство. Настоящият форум във Франция е общо 7-ят, в който иберийците ще се опитат да седнат на трона на Стария континент. „Селесео“ не се класира лесно, но въпреки това спечели своята квалификационна група, изпреварвайки сензацията Албания. Водещата фигура в състава на Португалия ще е Кристиано Роналдо, а турнирът поради контузии пропускат Коентрао и Дани. „Селесао“ изигра три контроли, в които записа загуба от Англия (0:1) и победи срещу Норвегия (3:0) и Естония (7:0). Следващият двубой на тима в групата ще е срещу Австрия.

Националният отбор на Исландия също дочака своето историческо първо участие на еврофинали.  Възпитаниците на шведа Ларс Лагербак се класираха директно форума на Стария континент, след като завършиха на 2-ро място в своята квалификационна група. Отборът е изграден основно от млади футболисти, състезаващи се в чуждестранни клубове.  Исландия изигра две приятелски срещи преди Евро 2016, в които записа загуба от Норвегия (2:3) и победа над Лихтенщайн (4:0).

Португалия и Исландия има два официални мача зад гърба си, които са в квалификационна група за участие на Евро 2012, като тогава „селесао“ спечели с изразителното 3:1 и 5:3.

Прогноза: 1 – коефициентът за победа на Португалия в Betfair е 1,53