Шалке 04 – Челси

Публикувано на: 2013-10-21

Шампионса лига
22.10.2013 г., 21:45 ч.

Прогноза – 2
Коефициент – 2.40
Сигурност – 5/10

 

Шалке 04 и Челси се изправят в дербито от група Е на груповата фаза на Шампионската лига. Мачът е от изключително голямо значение особено за гостите, защо, ще разберете по- надолу. Факт е, че това са двата отбора, фаворити да излезнат от групата, така че шоуто и здравия мач са гарантирани.

 

 

Шалке 04

Домакините започнаха по чудесен начин участието си в Шампионската лига. Успяха да победят и в двата си мача и докато при домакинството срещу Стяуа това беше очаквано, успехът като гост над Базел беше наистина много важен триумф. В местното първенство обаче лъсват проблемите на Шалке. Те успяха да спечелят едва пет от десетте си двубоя. Вече първата тройка направи осем точки аванс пред Шалке. Това със сигурност не се харесва на никой в щаба на домакините и едната измъчена победа над Базел едва ли ги топли.

Челси

Гостите допуснаха една грешна стъпка в групата, която прави мачът им сега изключително важен. Ако загубят в Германия, Базел най- вероятно ще спечели срещу Стяуа и ще им направи три точки преднина. Нещо, което би дало огромно предимство на швейцарците при завъртането и е твърде вероятно да изхвърли отбора на Моуриньо още в групите. В английското първенство поне столичани нямат такива перипетии и се представят успешно засега, като заемат второто място на две точки от първия.

Прогноза

Сигурно знаете колко важен е този турнир за Жозе Моуриньо и какво огромно внимание му обръща той. Със сигурност срещата в Германия е приемана като двубой с особена важност в щаба на Челси и те ще дадат всичко от себе си в него. Определено имат футболните качества да победят, в отбора си Специалния е събрал наистина уникални играчи, за които всеки треньор си мечтае. Прогноза 2. Коефициент в bet365 – 2.40.