Славия – Локомотив София

Публикувано на: 2013-11-14

a-grupa-futbol

Купа на България
15.11.2013 г., 13:30 ч.

Прогноза – 1
Коефициент – 2.10
Сигурност – 7/10

Славия и Локомотив се изправят във втория си мач от осминафиналната фаза на турнира за Купата на България. Първата среща беше спечелена от Белите и то като гост. Резултат бе 2:1, а победата за Славия тогава донесоха Стефан Великов и Атанас Курдов. През последните години отборът от Овча Купел има огромно предимство в директните си двубои срещу Локомотив. В последните шест двубоя пет бяха спечелени от славистите. А на ст. Славия предимството на Белите е още по- голямо. В последните 10 години Локомотив имат само една победа там. Така че задачата им сега изглежда почти невъзможна, още повече като имаме предвид слабото им състояние към момента.

Славия

Разбира се, и при домакините моментното състояние не е цветущо. Те са съвсем близо до зоната на изпадащите и всъщност с единия крак са в нея, защото са с равни точки с отбор от фаталната зона. Все пак в последните три кръга футболистите на Милен Радуканов записаха две победи, което им даде глътка въздух. Любопитното е, че и двете победи станаха като домакин. И докато победата над Нефтохимик не е нещо особено с оглед тежкото състояние на варненци, то домакинското 2:0 над Черно Море вече говори за добра игра. Малко преди тези мачове на ст. Славия допуснаха минимални загуби от Левски и ЦСКА, но пак играха много силно и само късметът не им достигна, за да вземат нещо.

Локомотив София

Гостите уж бяха започнали да излизат от кризата, но в последния кръг ни доказаха, че сме се объркали. В него те загубиха като гости на Черноморец и то със много слаба игра. Преди това пък със същата тази слаба игра паднаха от Славия за купата. Като цяло представянето им като гост не е добро. Те имат една единствена победа далеч от дома и тя е срещу аутсайдера Нефтохимик.

Прогноза

Първият мач беше спечелен от Белите като гост и сега се надяваме да повторят упражнението и пред собствена публика, колкото и уклончиво да е това понятие когато става въпрос за публика на Славия. Все пак щом печелят като гост, би трябвало да победят слабия Локомотив и като домакин. Прогноза 1 при коефициент в bet365 2.10.