Sportingbet определя Хърватска за фаворит срещу Турция

Публикувано на: 2016-06-11

turkey, croatia, euro 2016

Група D
12.06.2016 г.
16:00 ч. Турция – Хърватска
Пряко по: БНТ1/БНТ HD, Nova/Diema Sport

Турция се класира за четвърти път на европейски футболни финали. Югоизточните ни съседи го сториха директно, благодарение на факта, че финишираха в квалификационния цикъл като най-добър трети отбор измежду всички групи. Сега хората на легендата Фатих Терим ще имат нелеката задача да прескочат група D, където компания им правят още съставите на действащия европейски шампион Испания, както и Чехия. Турците изиграха три проверки преди форума на Стария континент, в които записаха поражение от Англия с 2:1 и две минимални победи с по 1:0 над Черна гора и Словения. Съставът на Турция е изграден предимно от футболисти, състезаващи се в местната Сюпер лиг, но има и играчи от водещи европейски отбори. Следващият двубой на турците е срещу фаворита в групата Испания.

В кратката си история като самостоятелна държава Хърватска успя да се класира за пети път на европейски футболни финали. Балканците са изпуснали единствено надпреварата през 2000-та година, откакто са независима държава. „Шахматистите“ завършиха на 2-ро място в своята квалификационна група, където бе и България. Треньорът на Хърватска Анте Чачич разполага с футболисти от световна величина, които играят в най-силните първенства и отбори в Европа. Преди турнира хърватите изиграха две проверки, които, обаче, бяха срещу не особено класни отбори. Балканците разбиха с 10:0 Сан Марино, а след това се наложиха и над Молдова с 1:0. Следващият двубой на тима е срещу Чехия.

Двата отбора са играли един срещу друг на европейско първенство. Това се случи през 2008 г., когато Турция ликуваше на четвъртфиналите в крайно драматичен двубой след изпълнение на дузпи. След 0:0 в редовното време хърватите вкараха в 119-ата минута, но турците изравниха в добавеното време на второто продължение. На дузпите югоизточните ни съседи спечелиха с 3:1.

Прогноза: 2 draw no bet – коефициентът за този залог в Sportingbet е 1,50