Уелс е фаворит в Bet365 в новата „Битка за Британия“

Публикувано на: 2016-06-24

1/8-финал
25.06.2016 г.
19:00 ч. Уелс – Северна Ирландия
Пряко по: Diema / Diema Sport

Дебютантът на европейски футболни финали Уелс не само, че успя да се класира за фазата на директните елиминации, но „драконите“ го направиха с класа, спечелвайки своята група В, където бяха съставите на Англия, Русия и Словакия. Играчите на Крис Коулман финишираха с актив от 6 точки. Уелс победи с 2:1 Словакия, последва драматичната загуба от Англия със същия резултат в първата „Битка за Британия“.  В последния си двубой в групата британците изнесоха истинска лекция на руснаците, разбивайки с 3:0. Сега Уелс гледа смело към 1/4-финалите. Всички в щаба на „драконите“ са здрави и са на разположение.

Друг от британските представители – Северна Ирландия, хвана буквално последния влак за елиминационната фаза в историческото си първо участие на европейско първенство. Островитяните бяха 4-ят и последен най-добър трети отбор измежду всички групи и се класираха за настоящата фаза. Възпитаниците на Майкъл О‘Нийл инкасираха две загуби с по 1:0 от Полша и Германия, но записаха победа с 2:0 над Украйна. Всички северноирландци ще могат да вземат участие в дербито с Уелс.

Съперничеството между двете държави има дълга история. В изиграните 112 предишни срещи Уелс има 54 успеха срещу 31 за Северна Ирландия. Равенствата са 27.

Победителят от този мач ще се изправи с победителя от двубоя Унгария – Белгия.

Прогноза: 1 – коефициентът за победа на Уелс в Bet365 е 2,05